Gå til indhold
Lumoral er især god til patienter med tandimplantater, som lider af peri-implantitis

Lumoral er især god til patienter med tandimplantater, som lider af peri-implantitis

Jan Lindqvist arbejder som tandlæge hos Tandläkargruppen Praktikertjänst i Helsingborg, Sverige. Med en særlig interesse for tandimplantatbehandlinger har Jan gennem årene opnået stor erfaring med denne behandlingsform. Jan forklarer, at en god mundsundhed hos patienterne og en tilstrækkelig god sundhedstilstand for deres tandkød er forudsætninger for, at tandimplantater kan installeres og vedligeholdes i mange år frem. Derfor anbefaler Jan Lumorals antibakterielle tandrensningsmetode til sine patienter med tandimplantater.

- At arbejde med tandimplantater er udfordrende, men meget givende. Efter en vellykket behandling er patienterne glade og taknemmelige for deres nye tænder. Med et sundt smil åbner der sig et nyt liv for mange. At besøge en restaurant bliver for eksempel pludselig en ny mulighed, fordi det ikke længere er et problem at spise, siger Jan Lindqvist.

Tandimplantologi er en af ​​de hurtigst voksende videnskaber inden for tandpleje. Efterhånden som mennesker bliver ældre, stiger behovet for implantater også. Lindqvist minder os om, at når man først har fået et implantat i munden, forsvinder risikoen for at udvikle tandkødssygdomme ikke. Uden ordentlig daglig tandpleje i hjemmet kan du udvikle peri-implantitis - en form for tandkødssygdom, der rammer patienter med tandimplantater og forårsager komplikationer. Det samme gælder selvfølgelig for ens egne tænder, men så kaldes betændelsen paradentose.

Peri-implantitis opstår, når bakterier akkumuleres i munden og påvirker tandkødsvævet omkring implantatet. Symptomerne på peri-implantitis ligner tandkødsbetændelse, det vil sige blødning fra tandkødet og forværres efterhånden som infektionen skrider frem. Hvis betændelsen i det bløde væv, der omgiver implantatet, efterlades ubehandlet, kan betændelsen spredes til den knogle, der understøtter tandimplantatets rod. På dette stadium kan implantatet miste sit hold, og symptomerne kan være sværere at vende. Du kan også lide af peri-implantitis uden symptomer.

God tandhygiejne er især vigtig for personer med tandimplantater
For at hjælpe med at forebygge tandkødssygdomme og undgå bakterieopbygning i munden, anbefaler Lindqvist Lumorals antibakterielle behandling til patienter.

- Lumoralmetoden er vigtig for patienter, der lider af peri-implantitis, siger Lindqvist og fortsætter: Jeg bruger to forskellige behandlingsformer, dels en klinikbehandling, som kræver flere patientbesøg på klinikken, hvor jeg børster implantaterne rene med en børste. kaldet Labrida BioClean®.

Den anden metode betyder, at patienten selv udfører behandlingen derhjemme. Lumoral angriber de sygdomsfremkaldende bakterier på tænder og tandkød. Lumoral fjerner bakterierne og stopper effektivt risikoen for, at bakterierne i munden formerer sig. Lumoral virker, hvor tandbørsten svigter. Det er den daglige tandpleje, der har størst betydning. Orale sygdomme opstår på grund af manglende tandrensning i hjemmet, og det er her patienterne har brug for ekstra hjælp.

- Resultaterne set hos patienter, der bruger Lumoral, har været overraskende gode. For ganske nylig vendte en af ​​mine implantatpatienter tilbage til kontrol efter at have gennemgået en Lumoral behandling i en situation, hvor der var tydelige symptomer på peri-implantitis. Det, vi så, var en ændring fra diagnosticeret peri-implantitis til fuldstændig helet betændelse omkring implantaterne. Resultaterne var imponerende, siger Lindqvist.

God mundsundhed opretholder implantaternes sundhed og tilstand
Lindqvist fortæller, at der forskes meget i tandimplantater, som giver pålidelige behandlinger, men der er også brug for metoder til daglig rengøring, fordi peri-implantitis er et reelt problem i tandplejen.

- Tandimplantater er som at have sine "egne" tænder i munden. Det betyder i praksis, at det er lige så vigtigt at opretholde en god mundhygiejne med tandimplantater som med egne tænder, understreger Lindqvist.

De seneste tal viser, at omkring 3 patienter ud af 10 lider af infektioner omkring tandkødet og tandimplantater. Det er dyrt og smertefuldt både for offeret og for samfundet.

- Her viser forskningen tydeligt, at disse konventionelle rengøringsmetoder ikke er tilstrækkelige eller tilfredsstillende. Det er da, jeg går på Lumoral, konstaterer Jan Lindqvist.

Lindqvist indrømmer, at det kan være svært at behandle paradentose, fordi sygdommen ikke altid giver markante symptomer, selvom betændelsen i det bløde væv omkring tænderne skrider frem og senere påvirker knoglefæstet omkring tanden, så det løsner sig. For eksempel kan sygdommen paradentose stadig være aktiv, selvom der ikke er tydelige tegn som blødende tandkød. Dette gælder også for tandimplantater.

- Det unikke ved Lumoral-metoden er, at patienten selv kan klare behandlingen derhjemme, og at effekten har en stærk antibakteriel effekt, hver eneste dag. Dette er med til regelmæssigt at fjerne bakterier i den behandlingsperiode, som er anbefalet af en professionel, siger Lindqvist.

Tilbage til blog