Gingivitis


& Lumoral® behandling

Bakterier i dental biofilm forårsager 95% af orale sygdomme. Lumoral® er en lysaktiveret antibakteriel løsning til oral sundhed og biofilmhåndtering, til patientens brug i hjemmet. Lumoral® er blevet klinisk bevist i randomiserede forsøg til behandling og forebyggelse af orale sygdomme.

Gingivitis

Tandkødsbetændelse er forårsaget af bakteriel irritation fra utilstrækkelig rensning af tænderne. Plak opbygges på overfladen af tænderne og skal forsigtigt fjernes regelmæssigt. Utilstrækkelig plakfjernelse vil resultere i en inflammatorisk reaktion i tandkødsvævet. Betændelse udvikler sig hurtigt, især mellem tænderne.

Gingivitis falder hurtigt til ro, når de bakterier, der forårsager irritationen, fjernes. I modsætning til hvad mange tror, kan kun halvdelen af plakken fjernes med en tandbørste.

Regelmæssigt hjemmebrug med Lumoral® forbedrer mundhygiejnen markant, reducerer plak og betændelse effektivt.

Lumoral®, en målrettet antibakteriel behandling

Lumoral® behandling inaktiverer effektivt plakbakterierne før børstning. Det er vist at reducere dannelsen af ny plak og reducere tandkødsbetændelse.

Lumoral® fjerner plakdannende bakterier, hvilket gør det nemmere at børste biofilmen på tændernes overflade væk. Den antibakterielle effekt retter sig kun mod plakken og påvirker ikke resten af munden.

Folk, der er mere tilbøjelige til at opbygge tandsten, har fundet ud af, at regelmæssig brug af Lumoral® reducerer opbygningen af tandsten. Lumoral® øger også metabolismen og vitaliteten i tandkødet.

Lumoral® behandling

Risiko- og evidensbaseret behandlingsanbefaling

 • Forebyggende brug

  Anvendelseshyppighed: 2 gange om ugen
  Kontrol hver: 12 måneder

  Mild tandkødsbetændelse
  ✓ Forebyggelse af bakterielle tandsygdomme
  ✓ Moderat risiko for caries
  ✓ Moderat tandstensdannelse
  ✓ Dårlig ånde

  Paradontitis behandling: patienter med stabile behandlingsresultater og uden yderligere risikofaktorer.

 • Terapeutisk brug

  Anvendelseshyppighed: En gang dagligt
  Kontrol hver: 3 måneder

  Moderat tandkødsbetændelse
  ✓ Høj cariesrisiko
  ✓ Alvorlig tandstensdannelse
  ✓ Paradentose stadie 1-2
  ✓ aMMP-8 over 20 ng/ml

  Paradontitis behandling: Patienter med yderligere risikofaktorer såsom diabetes mellitus, hjerte-kar-sygdomme eller rygning anbefales langtidsbehandling.

 • Intensiv brug

  Anvendelseshyppighed: 2 gange dagligt i 4 uger
  Kontrol Hver: 1 måned

  Alvorlig tandkødsbetændelse
  ✓ Paradentose stadie 3-4
  ✓ aMMP-8 signifikant forhøjet

  Ved intensiv terapi kan lysaktiveringen øges til op til 30 minutter for hver Lumorinse-dosis. (Længere behandlingstid øger den antibakterielle effekt).

Behandlingspakker

Lumoral® behandlingspakker er udviklet i samarbejde med finske og svenske tandlæger og anviser et behandlingsforløb, hvor Lumoral® anvendes for at styrke plakkontrollen og øge sundhedstilstanden i forbindelse med behandlingen.

Hver pakke indeholder præcis det antal Lumorinse® patienten skal bruge i forløbet, samt anvisning af hyppighed for anvendelse.

Behandlingspakkerne er tilgængelige for tandlægeklinikker m.fl. i flere pakke størrelser (1,5,10).

Læs mere under den enkelte behandlingspakke.