Halitosis

& Lumoral behandling

Bakterier i dental biofilm forårsager 95% af orale sygdomme. Lumoral® er en lysaktiveret antibakteriel løsning til oral sundhed og biofilmhåndtering, til patientens brug i hjemmet. Lumoral® er blevet klinisk bevist i randomiserede forsøg til behandling og forebyggelse af orale sygdomme.

Halitosis

Halitosis er forårsaget af flygtige molekyler fra orale eller ikke-orale kilder og er almindelig hos mere end 50 % af mennesker. 90% af tilfældene stammer fra orale faktorer som dårlig hygiejne, tandkødsbetændelse, paradentose og tungebelægning. Det påvirker dagligdagen negativt og hæmmer sociale interaktioner.
Halitosis kan håndteres med foranstaltninger som grundig scaling og rodplanering samt forbedrede mundhygiejneinstruktioner.

Lumoral® behandling

Lumoral® fjerner lugtproducerende bakterier fra tandoverfladen og tandkødskanten, samtidig med at tandkødets vitalitet øges.

Lumoral® hjælper også med at fjerne den resterende plak, der normalt forbliver på tænder og tandkød efter børstning. Efter behandling med Lumoral® vil patienten føle at overfladen på tænderne føles glatte og rene.

Lumorals antimikrobielle virkning retter sig mod plakbakterier, der forårsager betændelse, men efterlader normal flora uskadt. Det er derfor sikkert at bruge regelmæssigt.

Brugen af Lumoral® reducerer effektivt tandkødsbetændelse og regelmæssige Lumoral-behandlinger bremser og reducerer dannelsen af ny plak.

Lumoral behandling

Risiko- og evidensbaseret behandlingsanbefaling

 • Forebyggende brug

  Anvendelseshyppighed: 2 gange om ugen
  Kontrol hver: 12 måneder

  ✓ Mild tandkødsbetændelse
  ✓ Forebyggelse af bakterielle tandsygdomme
  ✓ Moderat risiko for caries
  ✓ Moderat tandstensdannelse
  ✓ Dårlig ånde

  Paradontitis behandling: patienter med stabile behandlingsresultater og uden yderligere risikofaktorer.

 • Terapeutisk brug

  Anvendelseshyppighed: En gang dagligt
  Kontrol hver: 3 måneder

  ✓ Høj cariesrisiko
  ✓ Moderat tandkødsbetændelse
  ✓ Alvorlig tandstensdannelse
  ✓ Paradentose stadie 1-2
  ✓ aMMP-8 over 20 ng/ml

  Paradontitis behandling: Patienter med yderligere risikofaktorer såsom diabetes mellitus, hjerte-kar-sygdomme eller rygning anbefales langtidsbehandling.

 • Intensiv brug

  Anvendelseshyppighed: 2 gange dagligt i 4 uger
  Kontrol Hver: 1 måned

  ✓ Alvorlig tandkødsbetændelse
  ✓ Paradentose stadie 3-4
  ✓ aMMP-8 signifikant forhøjet

  Ved intensiv terapi kan lysaktiveringen øges til op til 30 minutter for hver Lumorinse-dosis. (Længere behandlingstid øger den antibakterielle effekt).

Behandlingspakker

Lumoral® behandlingspakker er udviklet i samarbejde med finske og svenske tandlæger og anviser et behandlingsforløb, hvor Lumoral® anvendes for at styrke plakkontrollen og øge sundhedstilstanden i forbindelse med behandlingen.

Hver pakke indeholder præcis det antal Lumorinse® patienten skal bruge i forløbet, samt anvisning af hyppighed for anvendelse.

Behandlingspakkerne er tilgængelige for tandlægeklinikker m.fl. i flere pakke størrelser (1,5,10).

Læs mere under den enkelte behandlingspakke.